skip to Main Content
Statistik Med Analytics

Statistik med Analytics

Google tilbyder en masse gode værktøjer, bl.a. Google Analytics som viser statistik på din hjemmeside.

For at se både simpel og avanceret statistik på din hjemmeside kan du oprette en konto på analytics. Her kan du følge, hvor mange brugere, der besøger siden, endda i realtid.

Du kan oprette mål ud fra flere kriterier, det kan fx. være et mål for en udfyldt kontaktformular, som efterfølgende kan analyseres til bunds – hvor kom brugeren fra, var det fra en Smartphone, Tablet eller Desktop – og meget mere. Har du en webshop kan du også oprette tracking-koder til at følge dit salg.

Det er en rigtig god ide at følge statistikker på din side, det giver dig en ide om, hvor dine brugere finder dig, hvad de gør – eller ikke gør – og om din hjemmeside fungerer efter hensigten. Ud fra hvor længe en bruger er på en side, kan det vurderes om sidens indhold er det rigtige, ændringer kan f0rlænge en brugers besøg og dermed opnå bedre konvertering.

Så med statistik med Analytics kan du herigennem finde ud af, hvor der skal sættes ind med henblik på ændringer og opdateringer.

Nogle kigger dagligt på deres statistik, mens andre kigger en gang om ugen. Hyppigheden for gennemgang af statistik bør afgøres af, hvad hjemmesidens budskab er, samt hvordan den generelt konverterer. Når du starter med en ny hjemmeside er det en god ide at følge statistikken jævnligt, så kan der sættes ind hvor det er nødvendigt.  Ved opstart er det også en rigtig god ide at registrere hjemmesiden på Search Console, tidligere kaldet webmaster tools.

Klik her for at læse mere om Search Console.

Her er link til opsætning af Google Analytics – som er helt gratis at bruge:

Opsætning af Analytics

Google har ligeledes lavet nogle videoer, som fortæller godt om Analytics – se dem her:

Google Analytics Academy

Læs mere om statistik med Analytics på https://www.google.dk/intl/da/analytics/

 

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *