skip to Main Content
Test SEO Med Meta Tag

Test SEO med meta tag

Hvad indekserer søgemaskinerne når en side ikke har meta tags udfyldt ? Jeg har testet SEO med meta tag…

Meta Tags er elementer der beskriver en sides indhold for søgemaskiner, web services og browsere. De ligger som ikke-synlige elementer i koden så de kan læses af maskiner, her er et eksempel på hvordan det kan se ud:

<head>
  <meta charset="UTF-8">
  <meta name="description" content="Beskrivelse af sidens indhold som vises i søgemaskiner">
  <meta name="keywords" content="stikord,fra,siden,meta,tags">
  <meta name="author" content="Jens">
  <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
</head>

Det vigtigste meta tag i forbindelse med søgemaskiner er “description”, og “keywords” bør også udfyldes men har ikke den store indflydelse på søgemaskinerne mere, da Google har meldt ud at de ikke indekserer efter den mere. “author” fortæller hvem der er forfatter til sidens indhold, og “viewport” er tilføjet for at fortælle browsere hvordan siden skal vises. I testen her vil jeg teste “description”-tag’et.

Til test af SEO med meta tags bruger jeg Search Console – webmaster værktøjer, som er et gratis værktøj hos Google – klik her for at læse mere om Webmaster værktøjer.

Dags dato har jeg oprettet en lille hjemmeside. Der er en forside og to undersider. På forsiden og den ene underside har jeg indsat en beskrivelse, og den anden underside har jeg undladt at udfylde noget.

Nu afventer jeg, at søgemaskinerne kommer forbi for at indeksere siden, jeg fortsætter derfor artiklen når der foreligger resultater.

Følg også testen på https://test.j-web.dk/metatags/

Indekseret

 

Den 15.7. var siderne indekseret og der forelå et resultat på Google – jeg forsætter derfor med test af seo med meta tag. Ved at bruge site:test.j-web.dk får jeg vist hvilke sider der er indekseret fra domænet, og her var resultatet:

Oversigt over indeksering på Google

 

Siderne er indekseret på helt normalt vis. Oversigten viser sidens titel, link og meta beskrivelse.

Dog bliver siden uden meta beskrivelse vist med tekst fra første afsnit på siden. Og hvorfor det ? Google’s prioritet nummer et er relevans – derfor vil Google vise indhold fra siden, når meta beskrivelsen ikke er udfyldt. Google viser her i oversigten tekst fra første afsnit på siden, simpelt hen for at vise, hvad siden indeholder. Men hvad nu hvis der søges, hvad vises så ?

Jeg prøver at foretage en søgning på “test j-web side uden meta tags” – her er resultatet:

Søgeresultat på side uden meta beskrivelse

Det giver et helt andet resultat. Man kan godt få en ide om, hvad siden indeholder, men det er en noget usammenhængende tekst der vises. Derfor endnu et godt eksempel på, at meta beskrivelsen bør udfyldes.

For en god ordens skyld foretager jeg også en søgning på “test j-web side med meta tags”:

Søgning på side med meta beskrivelse udfyldt

Siden vises i resultatet med meta beskrivelsen – sjovt nok kommer siden uden meta beskrivelse lige under, og viser nu et helt nyt indhold. Sidens indhold gør, at resultatet giver mening, oven i købet vises nu mere end 160 tegn, som er den længde en meta beskrivelse oftest er anbefalet til. Resultatet her er 239 tegn. Igen tænker jeg at det er fordi Google ønsker at vise relevans – der er ikke nogen meta beskrivelse og derfor vises nu sammendrag af de tekstafsnit der er på siden – for at give brugeren en ide om indholdet på siden.

Test af SEO med meta tags fortsætter

Jeg tager lige testen et skridt længere, jeg har indsat mere tekst på siden. Der er indsat et nyt afsnit øverst på siden, og tilføjet lidt ekstra tekst.

Her 4 dage senere har det ikke ændret noget i beskrivelsen. Konklusionen er derfor klar.

Testresultatet er derfor, at meta beskrivelsen skal udfyldes – det giver dig indflydelse på hvad der vises – og hvad siden skal indekseres på, og dermed gøre siden relevant i søgninger. Når meta beskrivelsen ikke er udfyldt viser søgemaskinen et udsnit af sidens indhold – ud fra hvad der søges efter. Det er derfor svært bestemme, hvad det er der gør siden relevant.

Så Husk at udfylde meta felterne.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *